dilluns, 13 d’octubre del 2008

Llibres



Avui a la radio han entrevistat a la Maruja Torres. Parlava d'un col·leccionable de rba (d'aquests que surten com bolets quan arriba la tardor) en el que ella participa. Es diu Grandes Escritoras i consiteix en una sèrie de novel·les escrites per algunes de les considerades les millors escriptores de la literatura universal i prologades per escriptores espanyoles actuals. La cole pinta bé, ja havia vist l'anunci i m'havia cridat l'atenció (millor això que vanos o mi casita de muñecas rural), però he estat mirant les novel·les i algunes ja les tinc (ara m'he fet la culta), així que me n'estaré. M'he quedat, però amb la llista ja que algunes m'agradaria llegir-les i així ja tinc mitja carta als reis feta.

El cas és que mentre l'anava escoltant pensava que m'agraden molt les històries escrites per dones. No ho faig expressament, vull dir que no em compro un llibre pel fet que l'hagi escrit una dona, però la majoria de les meves novel·les preferides són d'escriptores. Serà que tenen una sensibilitat especial amb la que connecto millor? potser parlen de temes que em resulten més propers? si és així, tan clara és la diferència entre literatura masculina i literatura femenina? m'agradaria pensar que no. De fet em fa una mica de ràbia! S'admeten recomanacions per desmentir-ho o confirmar-ho...

4 comentaris:

  1. Yo tambien soy más de escritoras ( Almudena Grandes,Lucia Etxebarria por ejemplo)
    Es como si me viera mas identificada con las historias que cuentan.
    Aunque tambien hay escritores ( hombres) que tambien saben tocar muy bien la fibra...como Gala, bueno igual este caso no es muy ejemplificador jaja

    ResponElimina
  2. Jo tinc la cole de casitas rurales de muñeca. Q passa¿? jaja!! :-P

    Pel que fa a escriptors doncs no sé...la meva escriptora preferida és una dona, l'Anne Rice però, generalment, llegeixo llibres escrits per homes.

    Suposo que dependrà del que busquis a la lectura. A mi m'agraden els llibres de misteri, de por, on hi hagi conspiracions, etc. Crec q aquest gènere és molt més típic d'escriptors homes (amb algunes excepcions).

    Si busques identificar-te i llegir històries que es poden acostar als teus propis sentiments crec que és molt millor triar el llibre d'una dona. És qüestió de sensibilitat i de que, per sort, homes i dones no som iguals :-)

    ResponElimina
  3. Doncs... no sé que dir-te ... no m'havia parat a pensr si m'agraden més les escriptores que els escriptors... curios!
    D'aquesta col·lecció (Cumbres borrascosas el primer) jo també tinc una bona pila i m'han agradat gairebé tots.
    Però jo trobo que m'agraden més els llibres escrits per dones pels sentiments de les dones. però no m'agraden les escriptores massa feministes (normalment), trobo que potser o soc antigua o (horror!!!) jo també tinc un punt "machista"
    que hi farem!
    però de tots els llibres d'aquesta col·lecció sens dubte recomanació: SENTIDO Y SENSIBLIDAD, trobo que la pel·lícula no em va transmetre ni la meitat d'emoció que sentia quan llegia el llibre
    semblava que era jo la que havia de buscar-me un home...
    ains quines anyorances als llibres especials!!!!
    petons!

    ResponElimina
  4. Amarbe has leído "Los aires difíciles"? me gustó mucho! De Gala no he leído nada pero no, no es un buen ejemplo...

    Esther jo és que no soc massa de llibres (ni pelis) de por. De polis o de suspens sí, soc molt fan de'n Camilleri, l'Agatha Cristie o la Donna Leon, d'aquests de crims i tal.

    Núria doncs a mi la peli de Sentit i Sensibilitat em va agradar més que el llibre! la primera part del llibre la trobo massa descriptiva i trobo que l'adaptació de la peli està moooolt bé. Si no has llegit Orgull i prejudici ja tens deures, que és boníssima!!!!!!!

    ResponElimina