dimecres, 5 de maig del 2010

Intercanvi de rols



A casa:

- la Maria és la més xerraire, tot ho comenta. En certa manera és la que sempre està disposada, la més independent, la que va a la seva i decideix en tot moment què vol. Si agafa un conte no para d'explicar-te tot el que veu. És molt oberta amb tothom, no calla.

- la Erinn està molt enmarada, només vol a la mama, a la mama i a la mama. Si mirem un conte s'està callada al costat de la Maria i només de tant en tant comenta alguna cosa. No para, però molts cops segueix a sa germana. És molt tímida, però quan agafa confiança també és molt xerraire.

A escola:

- la Maria és la més indefensa i vulnerable. No xerra gaire, molts cops repeteix el que diu la seva germana.

- la Erinn és una pallassa. No para ni un moment i porta la veu cantant. No calla!!!

Ahir, parlant amb la Laura, la mestra de les gatxans, vem descobrir que les nenes s'intercanvien els papers quan són a escola. Ella es va quedar parada del que li explicàvem nosaltres i nosaltres flipàvem amb el que ella ens deia. Hi vem anar per un nou atac de mossegades de la Erinn. No sabem què fer i vem reunir-nos a veure si entre tots trobàvem pistes que ens poguessin ajudar. I vem descobrir que porten una doble vida!

Amb la Laura hem decidit potenciar que els dos rols s'equilibrin: donar més importància a la Maria a escola, fer-la destacar, que agafi confiança, i desenmarar una mica la Erinn a casa, que sigui més independent i potser així aconseguirem calmar-la a escola. No sabem si funcionarà, però és una opció. A veure com ens va.

3 comentaris:

  1. Segur que va molt bé :-)

    Lo del canvi de rols dels nens crec que és un fet força comú. Quan parlo amb mames de l'escola algunes alucinen de com són els seus nens al cole. I al contrari també que jo tinc nens a la classe que semblen sants i després a casa es veu que tenen un caràcter que se les gasten!

    ResponElimina
  2. A veure si això les ajuda. Com canvien els nens d'un lloc a un altre, sembla mentida.

    ResponElimina
  3. Aiiii, els nens i nenes són la pera. Però trobo boníssim aquest canvi de papers, boníssim. Seran un parell de pàjares molt interessants. Ànims.

    ResponElimina