diumenge, 4 de març del 2012

Premi amistat 2.0




La meva "tocaya" Mireia, del bloc Mama, mimos i més, m'ha atorgat aquest premi. Em fa molta il·lusió perque a la Mireia me la sento una mica meva, com una neboda o una cosina a la que li tens una estima especial, i veure com s'ha fet gran, com és una dona amb les coses ben clares i tota una mare em fa pensar que tinc bon ull amb les persones i que tenia raó amb aquella nena que apuntava maneres i devorava juanoles.

El premi té 5 preguntes per respondre:

- Què creus que ta'aporta formar part d'aquest món virtual de blocs dedicats a criança?
En el meu cas m'ha aportat diferents punts de vista sobre com pot ser la maternitat i veure que cada casa és un món i cada nen una persona diferent, així que no hi ha una veritat absoluta ni cap truc màgic en això de ser mare

- Quin llibre sobre criança t'ha impactat més i perquè?
No m'agraden aquests llibres. No m'agraden els llibres que t'expliquen com s'han de fer les coses, ja sigui en un sentit o en un altre. Ni tan sols els manuals tècnics dels aparells. M'estimo més aprendre amb la pràctica. Vaig començar-ne un del Carlos González i el vaig deixar perque com a biòloga sentia que algunes de les coses que deia no tenien sentit (ho sento, però els humans no som com els llops, no tenim el mateix comportament social ni ara, ni fa 2 milions d'anys).

- En què consideres que t'ha canviat la maternitat/paternitat?
Crec que algun cop o hem comentat, si no en aquest bloc, contestant algun post, crec que de l'Anna. A mi la maternitat m'ha completat. No és que em sentís incomplerta ni res semblant, però ara sento que ja soc tota jo. Ah, i m'ha ensenyat la capacitat d'estimar que es pot arribar a tenir.

-Un moment especial amb el teu fill o filla
Buff, milers! Els últims: amb la Maria ahir al matí estàvem les dues assegudes al sofà mirant un conte i jo veia de cua d'ull que m'anava mirant. Quan em vaig girar a mirar-la em somreia i em va dir "som molt amigues tu i jo, oi?" Me l'hagues menjat a petons (de fet, ho vaig fer).
Amb l'Erinn aquest matí, ha vingut al nostre llit quan s'ha despertat i ha començat a acariciar-me i a tocar-me els ulls fins que els he obert. Aleshores, l'he abraçat i hem començat a xerrar de l'escola i una mica de tot mentre jo li feia mimos.

- Quines diferències trobes en la relacio de parella abans i després de la maternitat/paternitat?
En el dia a dia la falta d'espontaneïtat, que trobo a faltar moltíssim. I en general, crec que mai ens havíem barallat tant i mai ens havíem estimat tant. Tot s'accentua: tens un motiu mes (i molt gran) de tensió i alhora d'admiració per l'altra persona.

I això és tot. Amb permís de la Mireia deixo les mateixes preguntes com a proposta, que em semblen prou interessants i a més no tinc el cap massa fresc ara per pensar-ne de noves ;). I passo el premi a:

- l'Esther del Petit Calaix
- l'Onavis de l'Aprenent a ser mare
- l'Anna de lamama
- la Cas de Junts

8 comentaris:

  1. Ostres, gràcies per les teves paraules! Quina emoció! :)
    M'ha fet gràcia el que dius de comparar-nos amb els llops, jo també ho vaig pensar quan ho llegia, però a mi m'agrada molt el Carlos González (tot i algunes comparacions extranyes que fa a vegades).
    Els moments especials amb les nenes, uf, una passada! Que maques!
    Molts petons!

    ResponElimina
  2. Gràcies pel premi!!

    Quina passada el que et va dir la Maria, no? Pe caure la baba!

    ResponElimina
  3. Gràcies pel premi maca :-)

    Vaig a posar-me!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies per pensar en mi :)
      M'han agradat les teves respostes, sobretot la que ens expliques els moments especials amb les nenes :)

      Em copiaré de... em sembla que era la MamaModerna, i faré un post amb una recopilació de premis que tinc pendents de recollir :)

      Elimina
  4. Gràcies! Jo trigaré molt en respondre, però espero recordar-me'n perquè m'han agradat molt les preguntes i tinc ganes de pensar-hi. Petons

    ResponElimina
  5. Felicidades a las premiadas ;)

    Si noies, aquests moments valen un imperi!!!

    ResponElimina
  6. Gràcies Mirashka!! Són preguntes molt especials, a mi també m'agradarà pensar-hi :-)

    ResponElimina