dimarts, 19 de juny del 2012

Un viatge a Estocolm


La setmana passada vaig anar cinc dies a Estocolm per assistir a un congrés. Hi vaig anar amb dues companyes de feina i la cunyada d'una d'elles i vaig deixar a les gatxans amb son pare a casa. Aquestes són algunes de les impressions del viatge:

1. La ciutat: Bonica. A mi em va agradar molt! Bé, és força semblant a d'altres ciutats europees, però jo li vaig trobar un aire diferent. Penseu que allà s'hi troben l'aigua salada del mar Bàltic i la dolça del llac Mälaren i una mica la ciutat és dolça i salada: té la part més clàssica, amb edificis i carrerons medievals, i la part més moderna i bohèmia, sense que desentonin l'una amb l'altra. Apart les afores són meravelloses amb una natura exhuberant, un arxipelag preciós plè d'illetes amb poblets de pescadors... I en 3 o 4 dies es pot visitar perfectament.

2. L'allotjament: Fantàstic! Vem llogar un apartament a través d'aquesta pàgina web i va anar tot rodat. La propietària és una noia cubana que ens va donar tota mena de facilitats i l'apartament era molt acollidor. Sens dubte per futurs viatges repetiré l'experiència!

3. El menjar: mmmmmm Si us agrada el salmó (en qualsevol varietat) és el lloc ideal! Per mi al mateix nivell estan les arengades, que no són salades com aquí, sino que les preparen marinades i estan increïbles. A més tenen una gran tradició pastissera i confitures de tot tipus.

4. Els preus: més o menys. Estocolm no és una ciutat barata, però venint de Barcelona tampoc resulta cara. Un menú de migdia que estigués bé sortia per unes 100-120 corones, és a dir, uns 11-13 euros. El que resulta car és l'alcohol, ja que una copa de vi podia sortir per uns 12 euros!

5. La gent: amabilíssima!!! Tothom parla anglès (la majoria perfectament) i són realment encantadors. T'ajuden sempre amb un somriure si els demanes ajuda, als restaurants i a les botigues et tracten molt bé... no hem tingut cap queixa en aquest aspecte.

6. Nens: Estocolm és una ciutat perfecta per anar-hi amb nens (exceptuant les escales del metro, tot i que a la majoria d'estacions hi ha ascensors). Hi ha activitats pensades per ells a gairebé tots els museus, hi ha fins i tot un museu dedicat als contes de l'Astrid Lindgren (l'autora de la Pippi Langstrum) i és una ciutat que realment poden disfrutar. De fet, hem pensat l'any vinent o l'altre anar-hi amb les nenes i fer 4 dies Estocolm i 4 dies Copenhaguen o el Cap Nord.

7. El clima: ens va fer tres dies de sol i dos de pluja i vem agraïr aquests primers dies moltíssim, ja que en ploure va fer un fred horrorós! El més curiós, però era que, en ser estiu, el sol surt a les 3 de la matinada! i es pon cap a les 11, tot i que mai s'acaba de fer del tot fosc. Segur que més cap al nord encara és més espectacular, però realment anàvem una mica perdudes amb els horaris degut a la llum.

8. Els sentiments: enyorança. Si. Quan les nenes eren més petites em costava deixar-les, però era més una qüestió de si estarien bé o no, si hi hauria cap problema mentre jo fos fora, etc... Però des de fa un any que realment les trobo a faltar: si veig una cosa m'agradaria ensenyar-los-la a elles, si penso algo m'agradaria compartir-ho amb elles, menjar, riure, xerrar... Ara, juntament amb en Vic són les persones amb les que més disfruto i se que, tot i passar-ho bé i poder fer coses que amb elles potser no podria, amb elles m'ho hagués passat millor. A més elles són fans de la Pippi (culpa del seu pare...) i haguessin disfrutat molt veient el museu.





12 comentaris:

  1. Té una pinta fantàstica aquest lloc! Llàstima que no vas poder-hi anar amb les nenes...a mi em passa que a vegades em ve de gust fer plans sola i quan hi sóc penso que no hi havia per tant, que quan millor estic de veritat és amb els meus (inclosa, és clar, la petita princesa-pirata...jeje)

    ResponElimina
  2. Carai, pinta bé tot plegat. Això són gairebé unes vacances, eh?

    Això dels nens a mi també em passa. Estic desitjant fer coses sola com abans però després me n'adono que el meu abans no és el meu ara i els trobo a faltar :-)

    ResponElimina
  3. Quina bona pinta de viatge (sobretot els pastissos!!)
    Jo tinc ganes de fer un viatge en família a Dinamarca, tothom en parla molt bé. Als paísos nordics sembla que és fàcil viatjar amb nens, no?

    ResponElimina
  4. Quina enveja m'has fet! sembla un lloc fantàstic per anar-hi.

    ResponElimina
  5. Que xulo!!
    M'encanta el tema alimentari: salmó i pastissos! :D Genial!

    ResponElimina
  6. Si noies, està molt i molt bé i crec que els nens hi poden disfrutar moltíssim! I la opció d'apartament en comptes d'hotel és molt bona.

    Mireia jo m'he posat les botes! El millor salmó que he tastat mai!

    ResponElimina
  7. Qué bé aquest viatget :) Prenc nota, eh?

    A mi també em passa això d'anyorar els nens si no els porto amb mi, i això que de viatges d'aquests no n'he fet cap sense ells!! ho portaria fatal jo això...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ester un parell de dies solets va molt bé eh! però si, se'ls enyora!

      Elimina
  8. Prenc nota de tot això perquè aquesta ciutat la tinc pendent de visitar :-)
    Visca el bon menjar!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Visca! apa que d'aquí uns dies estaras menjant la mar de bé eh! ;)

      Elimina
  9. que maca l'entrada! gràcies per compartir!!!!!! i penso com tu, no es una questió de desconfiança versus si estaran be els fills o no. Es voler compartir amb ells... val molt la pena. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. exacte, és voler comentar-los alguna cosa que estas veient, veure com reaccionen... Un petó!

      Elimina