dimecres, 23 de febrer del 2011

Ja en fa 30



Avui fa 30 anys del cop d'estat. Jo en tenia 9, anava a quart d'EGB amb la Srta. Urgínia i tinc records ben presents d'aquell dia: a classe vem parlar del que estava passant, de que uns guardies havien entrat al Congrés (i de què era el Congrés), del que podia passar... Al migdia es van acabar les classes, a a tarda no hi vem tornar i tots els nens érem a casa veient una pel·lícula de'n Danny Kaye. I sobretot recordo els meus pares tota la nit desperts amb la ràdio engegada. A casa estàvem d'obres i mon germà i jo dormíem a la seva habitació. Em vaig despertar a la matinada i vaig veure'ls allà tots dos asseguts, amb cara d'angoixa. Aquests són els meus minsos records.

Fa cosa d'un any vaig llegir "Anatomia de un instante" de'n Javier Cercas per saber-ne més. Us el recomano (aquest blog sembla un monogràfic de literatura darrerament...) si us interessa el tema. I si no també. És un assaig (?), novel·la (?), història (?), ficció (?), molt ben documentat/ada, que analitza els fets des de diferents vessants però centrant-se en l'instant en que en Tejero va disparar i tres homes no es van amagar. Per què no ho van fer?

I és que no només de llibres infantils vivim les mares... ;)

5 comentaris:

  1. gràcies per la recomanació! i cert, molt cert, no només de llibres infantils vivim les mares...
    Jo tenia 10 anyets, i recordo mirar la tele i observar com la mare es passava l'estona parlant per telefon.. però ni flowers tenia de la magnitud del fet. Una abraçada.

    ResponElimina
  2. L'altre dia vaig estar veient un reportatge sobre el 23F i la veritat és que se't posen els pèls de punta veient el que podria haver estat.

    Gràcies per la recomanació. Si algun dia aconsegueixo tornar a la lectura el tindré en compte!

    ResponElimina
  3. Aquest llibre fa temps que volta per casa, però he de recòneixer que em fa certa mandra agafar-lo...
    I això que el Cercas m'agrada!
    Me l'has venut bé, a veure si m'animo.

    P.D.: El comentari d'abans l'he esborrat, que l'havia fet jo per error des d'un altre compte! :-)

    ResponElimina
  4. Me lo apunto...a mi el tema siempre me ha parecido interesante, quizás porque yo nací el año 1981 jeje.
    Mi madre estaba embarazada de mí cuando el golpe, así que no puedo contar mi experiencia, solo la suya...que fue que se llevó un susto tremendo.
    Por cierto hoy he ido a buscar el libro de Harriet, la erizo jaja porque me pareció una chulada! Para regalarselo a la hija de una amiga, pero no lo he encontrado :(
    A parte lo necesito en castellano,porque son de Zaragoza...asi que dificil no?
    Besos!!!

    ResponElimina