dimecres, 9 de febrer del 2011

Me l'expliques?

A les gatxans els agraden molt els contes. Fins fa poc miraven llibres d'imatges, deien el nom de tot allò que veien, de vegades fins i tot allò que només una mirada exhaustiva com la seva veia. Però des de fa uns mesos cada cop tenen més tirada per les històries. Que un dels seus tiets treballi a una editorial hi ajuda: cada dos per tres tenim contes nous a casa, originals que ha hagut de traduir o corregir, restes de magatzem i, de tant en tant, algun exemplar nou. Així van arribar els tres porquets a casa. Era en francès, però la història la sabíem, així que no importava massa. I els tres porquets es va convertir en el conte preferit, sobretot de la Maria.

Els reis i el tió van ser explèndids, sobretot amb nosaltres que ja n'estàvem una mica farts de bufar i bufar fins la casa enfonsar, i van introduït noves històries a la nostra vida. I els amics i parents ho van acabar de rematar per l'aniversari, així que ara si volem cada nit tenim un conte nou per explicar. Però jo tinc els meus preferits i els vaig insinuant per veure si les gatxans piquen i me'ls demanen. I no se si és perque la tècnica d'insinuacio funciona o perque tenim els mateixos gustos, però el cert és que cauen sovint. Són "El ball de la Harriet" i "Massa ovelles per comptar", dues històries de Trapella books que em tenen el cor robat. Si no els coneixeu doneu-los una ullada i a veure si també us atrapen. I ara me'n vaig a comptar ovelles...



5 comentaris:

  1. Gràcies pel teu consell. Es interessant coneixer noves publicacions infantils. A més, hauriem de saber continuar mantenin el interès que tenen de petits per els llibres... es tan maco!

    ResponElimina
  2. La meva petita té molt interès en els llibres, però encara no per les històries. De moment es dedica a anar senyalant coses que veu, passar pàgina, tornar endarrera... Poc a poc fica més atenció a les històries, però encara va a la seva.

    I sovint se'ls mira sola, passant les pàgines amb cara de concentrada: però amb el llibre al revés!!

    ResponElimina
  3. Doncs si sabeu d'algun altre que estigui bé també aneu-ho dient! A mi em fa molta gràcia que quan acabem (conte contat, ja s'ha acabat) elles l'agafen i em diuen "ara me l'explico jo" i s'estan una estona explicant-se el conte a si mateixes. Si Kira és una de les coses que m'agradarien, que els agradi llegir, que en descobreixin els plaers.

    Onavis doncs ja veuras com mca en mica comença a relacionar els dibuixos que veu (i a mirar-los dl dret!), és una passada lo esponges que són!

    ResponElimina
  4. Aquests no els coneixia. Prenc nota!

    ResponElimina
  5. Jo tampoc els conec, miraré a veure si a la Laia li agraden perquè ella no surt de les princeses...

    ResponElimina