dijous, 22 de setembre del 2011

Atenent a la diversitat (versió casolana)



No sé què fan les altres mares de bessons, però jo molts cops tendeixo a tractar a les meves filles com un pack. Si, està mal fet, sé que són diferents, però en el dia a dia molts cops no tens temps de dividir els teus pensaments i les teves decisions. Jo acostumo a vestir-les igual (m'estalvio pensar dues indrumentàries i, sobretot, m'estalvio baralles), els poso el mateix per esmorzar, les faig anar al mateix ritme i els dic les coses en plural. Intento, però, tenir en compte les seves petites (o grans) diferències:

- l'Erinn segurament no s'acabarà la llet, però esmorzarà alguna cosa abans de sortir de casa mentre que la Maria no en deixarà ni una gota però després no menjarà res. Intento que una faci sempre una glopada més (la última i la de propina!) i que l'altra mengi algo, encara que siguin 4 krispies!

- en despertar-se la Maria em preguntarà coses i parlarà ininterrompudament durant 30 minuts, esperant que jo me l'escolti i vagi insertant comentaris que li facin entendre que l'estic escoltant. A l'Erinn no li sentiré res més que grunys durat uns 20 minuts i si li insisteixo molt en alguna cosa segurament m'enduré una queixa o un lament.

- quan surtin d'escola la Maria m'explicarà tot el que ha fet. L'Erinn, després de preguntar-li 74518763541 cops em contestarà "si" a la pregunta de si s'ho ha passat bé, i "jugar" a la de què has fet a escola?

- al parque la Maria es passarà un munt d'estona jugant sola al tobogan o amb la sorra, acostant-se als seus amics en moments puntuals. L'Erinn jugarà tota l'estona amb ells, tot i que de tant en tant anirà a veure a la seva germana per assegurar-se de que està bé.

- pel carrer la Maria anirà dient hola a tothom, serà molt dolça i simpàtica i contestarà tot el que li preguntin. L'Erinn s'amagarà darrera meu a la mínima que algun extrany li digui res. Però si és algú conegut la Maria no li voldrà fer un petó ni de broma, mentre que l'Erinn li farà abraçades i petons fins a deixar-lo baldat.

I això només és el començament. Són molt diferents. Físicament i de manera de ser. I intento estar per elles de manera diferent. Costa però, eh! sobretot quan són tres quarts de 9 del matí, una s'està queixant de les sabates i l'altra et demana que li expliquis un conte... a veure si sabeu quina fa què?

8 comentaris:

  1. La Maria vol el conte i l'Erinn es queixa de les sabates.
    A passa igual. La Mar seria la Maria, i l'Alba l'Erinn. Dos mons. I les tractem en pack, sí. És el que hi ha!

    ResponElimina
  2. Volia dir "A casa passa igual...". Les presses!!

    ResponElimina
  3. Jo també crec que l'Erinn es queixarà de les sabates i la Maria voldrà el conte.

    Suposo que és normal això del pack.

    Petons

    ResponElimina
  4. També aposto per a que la maria voldrà el conte.... però mai se sap!!
    M'agrada el retrat que has fet de les dues!

    ResponElimina
  5. A mi sempre m'ha semblat mentida com dues criatures que han compartit tot des del minut 0 poden arribar a ser tan diferents.

    Jo també diria que la Maria vol el conte i l'Erinn es queixa per les sabates jeje! Hem encertat?

    Això sí, si la queixa és perquè les sabates no són roses tenen tot el meu suport ja ho saps! Jaja!

    ResponElimina
  6. Si noies, l'heu clavat. I no, no era perque no eren roses, era perque encara que les sabates siguin un 40 a ella li apretaran. Un cop he entès això ja m'ho prenc d'una altra manera i he après alguns trucs per solventar-ho.

    Tina m'agrada veure que no soc la única que les tracta en pack!

    ResponElimina
  7. Sempre fora de temps (m'ha anat de conya pq jo no sabia quina era una i quina l'altre). Doncs jo tb a vegades els tracto com a pack, tot i que els ser nen i nena facilita molt les coses, sobretot amb el tema roba. A vegades fins i tot estant amb un dels dos sol, m'he descobert parlant-li en plural, tipus: "heu de mirar abans de creuar"!
    Laia

    ResponElimina
  8. Ja ja ja ja tens rao laia, jo també ho he fet això!!!! i als amics que només en tenen un parlar-los com si en tinguessin dos en plan "i tu per esmorzar que els hi poses?"

    ResponElimina