dimecres, 23 de novembre del 2011

Ara ve Nadal...



Doncs si, ja el tenim aquí! Tot va començar fa cosa d'un mes quan, passejant per un centre comercial amb nom d'accident geogràfic, vaig trobar una botiga de decoració plena d'arbres, boles, garlandes i llums de nadal. Vaig pensar que era una autèntica exageració, que d'aquí poc encara anirem amb tirants i pantalons curts i ja posarem el pessebre, vaja, totes aquestes obvietats que es diuen sempre.

La sensació de "vaig tard", però, va començar fa 15 dies, quan una "amiga" del facebook (dic "amiga" perque ens hem vist amb prou feines 4 o 5 cops i fa més de dos anys d'això...) va posar al seu mur que ja tenia tots els regals de nadal i reis pel seu fill. I ja ni us explico quan dilluns, parlant amb les mares del parque, una ja tenia gran part dels regals, una altra ja en tenia d'encarregats, i la tercera hi anirà aquest dissabte. I a casa nostra com sempre el més calent és a l'aigüera! I és que encara hem de decidir que duran els reis aquest any!

A més em va entrar una nova vessant del meu complex de mala mare, que s'està mostrant com un complex d'allò més complex, valgui la redundància. La vessant "i tu només li regalaràs això?". Els dos darrers anys, el regal de reis a casa ha estat un únic regal, un regal gran (una cuineta fa dos anys i un bagul plè de disfresses l'any passat), però només un. El tió a més cagava contes, alguna pel·lícula, llaminadures... Però quan sentia ennumerar a les mares parqueres tot el que pensaven comprar o ja havien comprat em va agafar mal de panxa, senyal que el meu malamarisme latent s'activava.

I nosaltres que durant aquests anys hem estat posant límits a tota la parentela, dient-los que màxim un regal per nena, aguantant la mala cara dels avis que duien mesos somniant a cremar la visa a la secció infantil, i resulta que ara es porta comprar 984357619834756 regals als nens! Tot aquest temps intentant evitar al màxim el comprar per comprar i el consumisme boig (he dit intentant, se que en aquestes dates és missió impossible...), dient-los fins fa 4 dies que els reis han de repartir els regals entre tots els nens del món i no els ho poden dur tot a elles, i es veu que si, que les reserves reials no en saben de crisis i porten tot allò que els nens demanen i més! Doncs res tu, a demanar un préstec i a comprar com bojos, que només és nadal un cop l'any i no pot ser que els nostres fills siguin menys, no els podem crear un trauma i que acabin pensant a crear un nou Lehman Brothers per ajudar als pares dels nens a invertir els seus calerons i evitar que aquests pateixin les mateixes mancances de regals que elles.

9 comentaris:

  1. Ara que m'he recuperat de l'ensurt al veure el teu Pare Noel comento jeje!

    M'afegeixo al grup de males mares i confeso que nosaltres tampoc tenim pensats els regals de reis. Tenim pensat el del Tió i perquè un dia arrel d'un comentari de l'Andreu ens vam il·luminar que sinó ni això.

    També trobo exagerat que des d'octubre ja hi hagi aquelles llumetes que l'únic que tenen com a objectiu és que ens entri l'histèria i comecem a comprar com a bojos quan encara queda bastant perquè arribi nadal.

    I estic amb tu en el tema de les quantitats de regals. Nosaltres també posem uns límits perquè els nens han d'aprendre que no es pot tenir tot. Caram que després ens queixem del que nosaltres mateixos hem provocat...

    Res, visca ser mala mare jaja!

    ResponElimina
  2. Si noia, aquestes dates sempre s'acostumen a fer més extres del compte. Nosaltres també tenim aquesta "norma" d'un regal per nen per cada casa, i amb tot i amb això ja s'ajunten amb 6 regals cada un! Una bogeria perquè el Tió tampoc el perdonem...

    Jo he començat a mirar què poden portar, però ja veig que la Maria aquest any no la duré a l'hort perquè ja té molt clar el que vol demanar... De moment però, encara no tenim res. És que hi ha gent molt previsora... I d'altres, com ara jo, més tranquilets ;)
    El que em va semblar tremendament exagerat va ser una botiga de Manhattan, que en ple agost venien coses de Nadal. Es veu que tot l'any es dediquen al mateix!!

    ResponElimina
  3. Nosaltres formem part del grup tranquil·let, també...
    amb l'afegit que el 15 de desembre és l'aniversari de les petites...
    per tant, apart que nosaltres també hi veiem doble, doble cerimonial (o triple, que també cau una tonterieta pel Tió)... no me'l puc saltar! l'any passat érem al març i encara cantaven "caga tió, avellanes i turró".. jajajaj

    algun dia discutirem, eh Mirashka, si regals per cada un dels bessons, o un pels dos perquè comparteixin, etc, etc, etc... jajajajajja

    petons guapes!

    ResponElimina
  4. Per sort la meva encara no s'entera, perquè m'apunto al grup de les males mares...jo també m'he endut un bon ensurt amb la teva entrada! Ai, ja m'has estressat...brrrr

    ResponElimina
  5. Doncs jo m'uneixo també l club!
    Per cert, m'encanta el nom de "malamarisme"!
    Jo penso que feu molt bé, i que "menys" és "més", sens dubte!
    Nosaltres fins i tot ens estem plantejant no regalar-li res, vist que els padrins sí que ho faran (i en excès, per molt que els avisem).
    De fet, pel seu cumple nosaltres "només" vam regalar-li un conte, perquè no cal tants regals!
    Clar que la meva encara no s'entera gaire... por em fa quan pugui comença a comparar i haguem d'entrar en aquesta roda....

    ResponElimina
  6. A mi també em preocupa l'exageració de la parentela (sobretot de la meva). L'any passat amb només 4 mesos ja es van passar, aquest any ja tremolo. Per molt que els digui que no es passin, no em fan ni cas. Sé que els fa molta il·lusió i també em sap greu dir-los que no li regalin tant, però em preocupa que ell s'acostumi a un nivell de regals que ni em puc permetre ni em sembla raonable. Per sort encara no se n'adona, però es farà gran i això ja no hi haurà qui ho pari. Hauré de fer una llista de reis per a la família.
    Això d'avançar tant el Nadal sempre m'ha fet molta ràbia. El que més em molesta és veure propaganda de la loteria de Nadal en ple més d'agost!!!

    ResponElimina
  7. Noia, m'ha passat que et llegia i em pensava que era un escrit meu, perquè jo hagués dit exactament el mateix, ni tinc cap regal, ni res preparat en absolut i em posa malalta aquest excés de regals.
    El Jordi diu que vol un tren de Lego que és per a nens de més de 6 anys i li estic intentant treure del cap, és la única feina nadalenca que tinc de moment.
    Per cert, quina por el para Noël que ens has posat...

    ResponElimina
  8. Doncs jo també estic posant límits, 1 regal per família (i no està tenint gaire èxit la meva proposta, perquè ara cada cop que ens veiem li cau un regal que suposo que el tenien guardat pels reis...).
    De moment és petit i no se n'assabenta gaire, però es que jo també trobo exageradíssim comprar tantes coses que al final ni es fan servir ni saps on posar!

    Per cert, el tió de casa meva (i així ho farem també amb el del peque) cagava menjar (turró, neules, vi, xocolata...). A nosaltres ens feia molta il·lusió i no era un "gasto" extra!

    ResponElimina
  9. Si noies, potser m'he passat amb aquest pare noel... m'heu animat amb això de que no teniu encara el regals... aleluya! confesso que jo soc un cas extrem per herència: ma mare (i jo) el 5 de gener a la nit encara estem buscant els darrers regals...

    I lo dels límits, ami l'any passat em va suposar els morros de la meva mare durant uns dies, però és que era això o marxar de casa per fer lloc a les joguines.

    ResponElimina