dissabte, 26 de novembre del 2011

Va de llibres



Des de l'estiu que estic intentant dedicar cada dia una estona a la lectura. No sempre he pogut: alguna nit havia de treballar, d'altres directament m'adormia al sofà, però deu n'hi do. Això si, estic ancorada en la novel·la policíaca i ja me n'estic afartant una mica. Durant les vacances vaig llegir-me el tercer de l'Asa Larsson, molt fluix, i fa poc he acabat "La princesa de hielo" de la Camilla Läckberg, millor, tot i que el final em va decebre una mica (començo a pensar que soc jo la que té un problema amb els finals dels llibres, dec esperar-ne massa...). Què passa a Suècia? jo que el tenia per un país tranquilet i pacífic i sembla que s'estan matant continuament!

Ara he canviat de pais, de clima i de tarannà i soc a la terra de'n Montalbano amb "El campo del alfarero". M'agrada molt aquest personatge de'n Camilleri, el seu cinisme, el tarannà mediterrani que tenen les històries, però en els darrers llibres es nota una malenconia, una tristor, com si el comisari Montalbano (o en Camilleri) hagués tirat la tovallola, com si pensés que les coses són com son i mai podrem canviar-les. El que tinc clar és que és el moment de canviar d'estil, de deixar aparcades aquest tipus de novel·les i llegir alguna cosa que no em faci mirar a tots els que em trobo pel carrer com a assassins potencials. Tinc superpendent "Un buen partido" de'n Vikram Seth, però s'admeten recomanacions. De fet es supliquen!!!!

18 comentaris:

  1. Que bé! Una mica de tertúlia de llibres!

    Jo a l'estiu em vaig llegir algunes de les vostres recomanacions i encara no n'havia parlat!
    Sobre el que dius de l'Asa Larsson, jo m'he llegit només el de Aurora Boreal, i em va agradar. Però estic amb tu que això de la novela políciaca cansa una mica, així que jo intento llegir-ne només ocasionalment per no aborrir-me'n.

    Del Camilleri vaig agafar-ne un a la biblio que no recordo com es diu. No era ben bé una novela, sinó com un diccionari sobre el capo de la màfia, en Provenzano. Em va agradar molt, i em va despertar molt la curiositat cap a quest personatge (inclús en vaig veure un documental). Però per falta de temps, no he seguit. I això que a la biblio hi ha un bon grapat de llibres d'aquest autor!

    Ah! I també em vaig llegir Sentido y Sensibilidad, que em va agradar molt més del que m'esperava. He de confesar que tenia la idea preconcebuda de que seria massa "pastelón".

    Des de l'estiu no he llegit gaira novela(només llibres per la tesi...). Però sí que tinc una recomanació:

    - L'home de la maleta, de Ramon Solsona.

    És d'aquests llibres que es llegeixen quasi d'una sentada, en el que hi ha paràgrafs que reia sola i amb un final que crec que no et decebrà.
    És sens dubte un dels millors que he llegit aquest any.

    Res més, perdó pel rotllo!

    ResponElimina
  2. Decidit...no només ens interessen els temes maternals! ;)
    El Montalbano no l'he llegit, però em semble lògic que ens agradi més que les novel·les del nord d'Europa...doncs nosaltres som mediterrànies i no hi podem fer res! ;)

    Si us agrada, us recomano la sèrie que van fer a la tele italiana i que crec que la he vist en algún canal de la TDT (o en castellà o en català no ho recordo)...només per veure els paisatges de Sicília ja val la pena!

    Ja que ens hi posem (a parlar de llibres) i que l'Onavis a tret el tema de la J Austin. Recordo que després de les entrades que vam fer a l'estiu parlant de llibres van fer a TV3 una peli sobre un grup de dones que es reunien per parlar de les novel·les de J Austin, era una pel·lículeta de diumenge força agradable i em va recordar a vosaltres! Potser algun dia podríem fer un club de lectura matenral-virutal, no? Seria xulo. Jo ara n'estic fent un a casa amb el meu home, ara hem llegit Hamlet i just ahir vam fer "la nit de Hamlet" amb sopar de l'època i tot! Apa, feliç dissabte! ;)

    ResponElimina
  3. Onavis me l'apunto! me n'alegro que t'agradés l'Austen! Prova Orgull i prejudici i ja em diràs! és la millor!!! i pel que fa a la Larsson, el primer està molt bé i el segon també, però el tercer es molt fluix, apart de que com dius acabes avorrint tant crim! I de rotllo res!!!!!!!

    Anna, bona idea!!!!! seria la manera d'obligar-nos a llegir i de buscar llibres que agradin als demes! què, ens animem?

    ResponElimina
  4. Quins temps aquells en els que tenia temps per llegir... :-(((

    ResponElimina
  5. Sí, sí!! Animem-nos!!!

    Jo ja tinc la tesi quasi enllestida, així que espeo tenir més temps per llegir!

    Anna, jo també faig alguna "sessió" temàtica després de llegir els llibres, del tipus llogar la peli o veure algun docu al respecte. Però normalment el meu home no m'acompanya... ni fem sopars temàtics, quina bona pinta!!

    ResponElimina
  6. Ei, doncs jo no sóc de les que tiro la perda i amago la mà! Així que si voleu ho tirem endavant...el problema és que no sé molt bé com s'hauria d'organitzar...algú sap alguna iniciativa similar en la blogosfera? potser podríem albergar l'esdeveniment cada cop al bloc d'alguna de nosaltres o alguna cosa així...a vosaltres se us acudeix?

    ResponElimina
  7. ostres Anna, que xulo això de la nit temàtica amb sopar de l'època! Jo també he vist aquesta peli que dieu de la J. Austin i el club de lectura. M'agradaria molt participar en un, però la qüestió del temps per llegir actualment és complicada.

    ResponElimina
  8. Podríem fer-ho amb la calma, començar amb algu llibre curtet i així anem veient les possibilitats, no?

    La pel·lícula que dieu està basada en un llibre? és que n'hi ha un que es diu "El club de lectura Jane Austen".

    Podríem o bé fer un nou blog o bé que cada cop se n'encarregués una de triar llibre i organitzar la tertulia o començar a comentar-lo... no ho se. Idees?

    ResponElimina
  9. M'hi torno a ficar...la nit temàtica és super xula! Ho recomano a tothom! La propera serà Antigona, així que haurem de pensar un soparet grec...hem decidit triar, com dius, lectures curtes i el tema és donar-se temps. Jo tampoc tinc massa temps, però amb si ho fem sense presses...segur que podem! Ara cal veure qui vol fer-ho i com ho fem. Les idees que proposa la Mirashka em semblen totes bé.

    ResponElimina
  10. Arribo una mica tard.

    Per començar, quina casualitat això del Montalbano perquè acabo d'agafar-ne un llibre a la biblioteca, La voz de violín, encara no l'he començat.
    A mi em van agradar força alguns llibres del Henning Mankell amb el seu personatge Wallander, un altre suec, per cert, tot i que al final també cansen.
    L'Austen també m'agrada molt.
    Això que comentes dels finals dels llibres també em passa a mi, jo crec que és cosa d'alguns autors que fallen molt a l'hora de trobar un bon final.

    Em sembla fantàstic això del club de lectura. Jo segueixo un però és un rotllo molt especial perquè està vertebrat des del blog d'un professor de literatura i això nostre seria una altra història. Podria estar bé això de fer un bloc amb diversos propietaris(o com es digui). No sé, ara estic espessa, però em sembla molt bona idea.

    ResponElimina
  11. Jo també penso que lo millor seria crear un blog apart, així s'anirien emmagatzemant totes les entrades sobre el tema allí.
    Però tampoc sé massa bé com fer-ho.
    Ho hem d'anar pensant!

    ResponElimina
  12. Doncs endavant!!!! aquesta tarda em miro això de fer un bloc que pugui tenir diferents autors i ens hi posem. Que xulo!

    Què us sembla? podem fer això que cada cop una proposi una lectura i després s'encarregui de començar el comentari o què? com ho feu Euphorbia en l'altre?

    Jo estic amb l'Anna: si ens donem prou temps podríem acabar els llibres, no? a més será la manera de forçar-nos a llegir i diversificarem lectures, m'encanta!

    ResponElimina
  13. Uau, quina iniciativa que tenim! Jo proposo un nom pel bloc: el Club de les mames lectores! jaja! que us sembla?

    Mirashka, doncs et mires això d'obrir un bloc amb diversos lectors? Fem com dieu, que cada cop s'encarregui una de triar un llibre i dirigir la lectura d'alguna manera? (no sé exactament com)

    De moment ens hi fiquem d'autores del bloc l'Onavis, la Mirashka, l'Euphrobia i l'Anna? (algú més?) Després que s'afegeixi qui vulgui a comentar o llegir els llibres, sense compromís i encara que no formi part de les autores,no? Que us sembla?

    ResponElimina
  14. Em sembla molt bé això del bloc on podem decidir entre totes les lectures i després comentar-les.
    Podriem fer-li una pàgina a tall de "wish list" amb idees de noves lectures i a part les entrades del que anem llegint... no sé, segueixo espessa.
    Petons

    ResponElimina
  15. ai, Mirashka, que no t'he contestat. A l'altre bàsicament els ha triat el propietari del blog, van començar llegint el Quijote, un capítol per setmana, un altre cop va donar 3 alternatives i vam votar, però crec que no és aplicable perque és una lectura molt dirigida amb una entrada gairebé estil classe magistral tots els dijous. Ara estem llegint les Sonates de Valle Inclán. Per si us interessa us deixo l'enllaç igualment.
    www.laacequia.blogspot.com
    En seguim parlant.

    ResponElimina
  16. Avui els hi he comentat a dues amigues (tambe mames i també lectores amb poc temps) i s'hi apunten!

    ResponElimina
  17. Fet!

    http://mameslectores.blogspot.com/

    noies, heu rebut un correu o alguna mena d'invitació a formar-ne part?

    ResponElimina