dissabte, 19 de maig del 2012

Si no quieres ser como ellos...


Lee! Això ens deien cada dissabte des de "La Bola de Cristal" mentre ens ensenyaven un ramat de xais. I no se si va ser la por a aborregar-me o que vaig tenir la sort de que la meva mare cada dilluns quan baixava a Barcelona em portava un tebeo (ara en diuen còmics) o un llibre, però el cas és que m'agrada molt llegir. I no només el fet de llegir, també el tocar els llibres, fullejar-los i fins i tot olorar-los. I estic de sort per dos fets:

El primer que al meu poble han inaugurat una biblioteca impressionant! Tan impressionant que em vaig emocionar quan vaig anar a la inauguració. Ara encara me'n faig creus que al poble tinguem una biblioteca i que sigui tan bonica. Fins i tot les veus que deien que no calia o que on anàvem amb una biblioteca així (si, n'hi havia) han hagut de callar. La inauguració va ser increïble, amb la bruixa avorrida explicant contes, signant-los i fent una visita guiada als nens. I el millor de tot és que la biblioteca serà (o si més no aquesta és la intenció) un focus d'activitats, ja siguin pròpies o de les entitats, l'escola, etc... A la foto la podeu veure. A que és maca?

El segon és que soc mare. Si, el ser mare m'ha obert les portes als llibres infantils. No es que les tingues tancades, però no m'hi acostava gaire. Ara no en surto! M'encanten! Hi ha autèntiques meravelles! Ja us vaig parlar d'algunes d'elles, però les adquisicions de Sant Jordi van ser espectaculars! Vem comprar "Frederick", "A dormir monstres" i "Endevina com t'estimo". El primer és un llibre preciós que parla com són d'importants les coses no materials, els colors, les paraules, per poder viure. El altres dos són contes per abans d'anar a dormir. Bé, es poden explicar en qualsevol ocasió, però per aquest moment són perfectes.

I ahir vem treure de la biblioteca "Un día diferente para el señor Amos". El vaig clixar el primer día i no he parat fins a treure'l. Aquesta nit el llegirem.


Les noves adquisicions

La bruixa avorrida signa llibres a l'Erinn i la Maria

La nova biblioteca Valentí Almirall

5 comentaris:

  1. Nena, que xula la biblio!!
    I moltes gràcies per les recomanacions!!
    realment en la literatura infantil hi ha moltes joies!!

    ResponElimina
  2. Com diria la meva àvia: "Quin luju" :-)

    A mi la veritat és que la literatura infantil no em deia res fins que no vaig ser mare. És més, pensava que els llibres només començaven a ser interessants a partir dels 10 o 11 anys. Per sort m'equivocava!

    ResponElimina
  3. Tota la raó! Hi ha unes joies increïbles. El més interessant és intentar endevinar quins són els que els hi agradaràn als petits...que no tenen perquè assamblar-se als contes que ens agraden a nosaltres...jo ja m'estic fent als gustos infantils...
    Quina sort que, en els temps que corrent, encara s'inagurin biblioteques...m'has posat conenta amb la notícia.

    ResponElimina
  4. Molt bé aquesta biblioteca!! :)

    Jo també vaig aterrissar al món dels contes quan vaig ser mare, i m'ha encantat arribar-hi :)

    ResponElimina
  5. Jo també experimento grans emocions a les biblioteques: fins i tot em vaig plantejar estudiar biblioteconomia! Amb el fill potser anem a poc a poc però no el vull forçar: els llibres han de ser un plaer!

    ResponElimina