dijous, 22 de novembre del 2012

Hans Rosling


En Hans Rosling és un metge suec especialitzat en salut pública. A més és un gran amant de l'estadística i ha creat un software que permet la visualització de dades sobre els diferents països. Per mi va ser tot un descobriment i utilitzo la seva web a pràctiques per ensenyar als alumnes la situació dels països en determinats aspectes demogràfics i socials. Però en Hans Rosling, a més, és un gran comunicador. Però no d'aquests gurús que han après quatre tècniques de seducció de masses i van pel món amb aquella xuleria de "queboquesoc". No, ell utilitza una arma diferent a les seves presentacions: la passió! És un apassionat de les dades, igual que ho és de la salut pública, del desenvolupament sostenible o de l'erradicació de la SIDA. Però la seva passió és sincera, ell és sincer, i per això el seu missatge arriba i enganxa.

Avui, buscant xerrades seves per una classe he trobat aquesta. M'ha encantat! Me l'he guardat per passar a classe. Però també m'ha agradat perque el tema de les rentadores està molt en boga a casa darrerament. La imatge que us poso a sota ens ve a dir que si mirem el món amb ulls de nen les coses que ens fascinen segueixen essent les mateixes. Si teniu 10 minuts no us el perdeu!




4 comentaris:

  1. És molt interessant. Nosaltres estem preparant un projecte que té a veure amb els safareigs que hi ha als pobles, ara en desús, per intentar donar-los un altre utilitat. La mare del meu home encara recorda això d'anar a rentar al safareig del poble. Fa dos dies de l'entrada de les rentadores a casa.
    El quid de la qüestió la subscric 100%: No podem demanar al tercer món que no tinguin rentadores perquè és massa despesa, si nosaltres no comencem a repensar la despesa energètica brutal que fem cada dia al primer món.
    El problema és de primer ordre...no sé si heu vist aquests documentals que expliquen com li queden 2 dies al petroli i tot-tot en aquest món està basat en l'energia que genera el petroli...així que a veure com ens arreglem.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Exacte! una de les grans preocupacions és què passarà quan la Xina i la Índia arribin al nivell europeu en despesa energètica, però els que es preocupen de la despesa europea actual són molt pocs...

      Lo del safareig és molt interessant Saps que la paraula xafarder ve de fer safareig? o l'expressió i la paraula tafaner de la versió masculina: els homes feien cua al molí per fer farina (dels molins se'n deia tafines o tagines, no ho recordo. Hi ha qui diu que ve dels tofoners, els que busquen tòfones però a mi m'agrada més la primera versió

      Elimina
  2. Uau!! Quin gran comunicador!! M'ha encantat!!
    El poder d'una rentadora!

    ResponElimina
  3. A que si? a aquesta web TED, hi ha un munt de xerrades molt interessants sobre molts temes diferents. Són una passada!

    Per cert, si voleu veure una "conferència" interessant i sorprenent: http://www.youtube.com/watch?v=ne6tB2KiZuk

    ResponElimina