diumenge, 11 de novembre del 2012

Llegeix que llegiràs



Darrerament he tornat a recuperar el meu temps per llegir. Sempre que puc me'n vaig al llit d'hora i llegeixo fins que em ve la son, o busco estones allà on puc per fer-ho. Hi ha influit que soc a dos clubs de lectura (a falta d'un...) i que el meu germà treballa a una editorial i està emperrat a culturitzar-me. Cada dos per tres em ve amb llibres, alguns dels quals no he obert, ho confesso.

A més, també hi ha influit la sort que he tingut darrerament amb els llibres. Al club de les mames lectores de moment tot m'ha atrapat, i pel ritme que portem crec que seguirà igual. Al club de lectura de la biblioteca del poble ens van proposar "La jove de la perla", que ja m'havia llegit però que m'ha encantat rellegir. I sobretot em va encantar que a la xerrada sobre el llibre vingués la Lluïsa Garcia-Muro, la mare d'una de les meves millors amigues i pintora, que ens va oferir una lliçó fantàstica sobre Vermeer i la seva època, tota una classe d'història de l'art. Imagineu-vos, una classe sobre un dels meus pintors preferits sense esperar-m'ho!

Aquest estiu, a més, vaig llegir el darrer Montalbano, que em va entusiasmar, i un llibre de la Dona Leon, un Brunetti. El primer que em vaig llegir, "Mort a la Fenice" em va agradar, però com jo soc més de sang calenta vaig seguir tirant mes cap a en Montalbano. Però aquest segon "Males arts" el vaig trobar molt maco. Em va ben atrapar.

I ara tinc sobre la taulera de nit tota una col·lecció. Un altre Brunetti, un parell que m'ha dut mon germà,  el darrer de la Maria Dueñas (no he llegit "El tiempo entre costuras", però aquest segon toca el tema de le missions a Califòrnia i com estic treballant amb dades d'aquestes missions hi tinc curioistat), i..... "Cinquanta ombres de'n Grey". Si, el tinc. La meva cunyada me'l va regalar. Ella hi tenia curiositat i va pensar "li regalo i a veure què diu ella...". L'he començat. Dec anar per la pàgina 200 i... buff, què voleu que us digui... a mi no m'està agradant. De fet, el trobo bastant pobre. Cada 10 paraules, 4 són "què bo que està"... I pel que fa al sexe... doncs si, hi ha molt de sexe, però en el fons és una novel·la rosa tipo "novela romántica de las Highlands" (una col·lecció d'aquestes que surten al setembre que em va deixar de pedra quan la vaig veure anunciada: això si que es concretar!).

Res, que estic contenta de tornar a llegir. A veure si dura!!!

5 comentaris:

  1. Noia que bé!!

    Jo vaig portar una bona ratxa abans de que nasqués el nen, llegia molt i la veritat és que et fa sentir bé!!

    Però des del juliol només m'he llegit el de La madre. Ara és el que toca.

    El de les ombres de Grey, m'encurioseix però sentint el que en diu la gent cada cop em fa més mandra...

    Novela romántica de las Highlands?? No hi havia sentit a dir mai!! Que bó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. ànims, ja hi tornaràs! Lo de les Highlands t'ho juro!!! quan ho vaig sentir per primer cop em vaig quedar a quadros! ara quan volem dir que alguna cosa ha de ser molt precisa diem "tipo novel·la romàntica de les highlands d'entre els anys 1800 i 1801"

      Elimina
  2. Ai, que bé! Són un gust aquestes temporades lectores, oi? Jo tampoc tinc una mala època...de fet m'enganxes després d'un cap de setmana on hem estat jo i la nena una mica malaltes i això sempre vol dir sofà i més sofà i la nena mira la tele o dorm i jo vinga a llegir. Estic amb una novel·la fantàstica, per cert...us la presento al club quan l'acabi. És d'una autora super recomanable! ;) (ale, deixo aquí el misteri!)

    Jo també he llegit a la Donna Leon i em va agradar! A més jo sóc una enamorada d'Italia i parlava de com preparaven la pasta, dels carrers...això m'encanta!

    Aquesta de les Sombres de Grey em tira una mica endarrere, n'he sentit a parlar força malament...

    Per cert, podries fer un post pel club amb la crítica d'alguna d'aquestes (o de totes!)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són genials aquestes temporades! va si aconsegueixo acabar les sombres en faig una crítica... ;) A veure si preparo alguna cosa sobre la novel·la negra

      Elimina
  3. Home, veient els llibres que t'agraden, es normal que les ombres de grey no t'estiguin agradant.
    L'has d'enfocar d'una altra manera: de com la historia del llibre esta enganxant a tants millions de dones al mon!
    A mi els llibres ( que son 3!) em van agradar i no tant per les escenes de sexe, sino per la capacitat que tenen els llibres de fer-te somiar una estoneta. Qui no voldria un novio ric que et compra de tot, et fa viatjar en avions privats i et proporciona una vida sexual que es de tot menys aburrida?

    ResponElimina