dimecres, 31 d’agost del 2011

Extra, extra!!!



Comencem ja el curs i amb ell comença l'obsessió per les extraescolars. Jo sempre he estat en contra d'ocupar les tardes de la canalla en excés i no deixar-los temps per jugar, llegir o fins i tot avorrir-se davant la tele. Fer que nens de 3 anys dediquin hores després de l'escola a l'anglès o la informàtica em sembla una bogeria i alguns articles que havia llegit al respecte sempre deien que les extraescolars en aquestes edats no són recomenables, i menys si no impliquen moviment o joc.

Però ai... la temptació ha aparegut i ara estic en un dilema... Al poble fa uns anys va començar a potenciar-se l'escola de musica i des de l'any passat fan un curs de "sensibilització" per nens de 3 i 4 anys. És un mix de música i dansa, una hora a la setmana, alternant les dues, tot i que bàsicament es tracta d'uan setmana jugar amb disfresses ballant i la següent fer-ho amb instruments. Les gatxans semblen nascudes per aquest curs i quan els hi vaig comentar estaven entusiasmades, així que vem decidir apuntar-les, deixant de banda per un temps les intencions del seu pare de que facin arts marcials. Ens va semblar que una tarda a la setmana tampoc era tant.

I com els dimonis no descansen, la temptació ha tornat a aparèixer. Aquest estiu vem tenir un susto a la piscina. Això i que darrerament l'aigua s'ha convertit en l'element preferit de l'Erinn i que la Maria cada dia es desperta preguntant quan anem a la piscina, ens va fer pensar en apuntar-les a natació. El problema és que són dues tardes a la setmana, 45' cada una. I em fa por que tres tardes ocupades a la setmana no sigui massa per elles. Per una banda penso que la música serà com una tarda de parque en un lloc tancat, però per una altra em sento com aquestes mares que omplen les agendes de les criatures per tenir-les ben ocupades a les tardes.

Se que en aquest món no hi ha res irreversible ni definitiu. Que puc apuntar-les aquest trimestre per provar i al següent deixar alguna de les activitats o les dues si cal. Però soc una cagadubtes i em fa por. Mares i pares (com si fossiu l'Helena Francis), què farieu?

14 comentaris:

  1. A mi em sembla ideal aquestes classes de música i dansa. Es fa amb la intenció que disfrutin, i de fet elles ja t'han mostrat el seu entusiasme.
    El tema de la natació em sembla molt útil, al menys l'estiu estràs més tranquil·la.

    Em sembla molt bona filosofia (i de fet jo ho vaig fer fa dos cursos enrere amb la Maria), que si veus que van massa carregades, o simplement alguna de les activitats no són del seu agrado, hi ets a temps d'esborrar-les.

    Jo l'any passat (que la Maria feia P3) la portava a natació un dia a la setmana i prou. Aquest any anirà a la piscina un dia a la setmana i a classes de dansa (per petició d'ella) dos cops per setmana.
    Tinc igual de clar que si la veig massa carregada la esborro d'una de les dues activitats i em quedo tant ampla!

    ResponElimina
  2. Aquesta també és una de les meves preocupacions. El Jordi l'any passat només va fer una hora els dijous d'una activitat d'iniciació a l'esport per nens de P3 que feien a la mateixa escola. Aquest any vull que faci natació i demà l'aniré a apuntar, però la idea és que faci una tarda només i seguir amb l'activitat esportiva de l'escola. Ja veurem. Falta que no tinguem problemes amb la piscina perquè el nen ens ha sortit de secà i si no ho veig clar l'esborraré, jo que sé...

    ResponElimina
  3. Mare meva! El rotllo que he escrit i s'ha esborrat!!!!!

    Bueno, començaré pel final dient que estic convençuda que sabràs triar perfectament on les has d'apuntar i on no. Coneixes molt bé a les nenes i veuràs clarament si el que fan els hi agrada o no i si van massa cansades o no. Vaja que no ets de les mares que apunta per apuntar o perquè volia fer "X" de petita i com no va poder ara endolla les criatures per molt que no els hi agradi "X".

    Penso que les extraescolars que són enfocades d'una manera lúdica no són dolentes. Els nens necessiten el joc dirigit i si el poden tenir unes hores a la setmana doncs els hi va molt bé també.

    Nosaltres apuntarem l'Andreu a música i a anglès segurament i ho farem perquè estan enfocades molt cap al joc.

    No sé, penso que el problema està quan apuntes als nens a coses que no els hi agrada (o no els hi va bé per la seva manera de ser) o a activitats que continuen amb el "machaque" de l'escola.

    Segur que les tries la mar de bé! I sinó doncs com tu mateixa has dit: s'esborren i fora!

    ResponElimina
  4. m'encanta això de les Elenes Francis... jajajajajaj
    el millor de tot, com bé dius, és que si veus que les "carrega" massa, les esborres i ja està...
    A mi m'agradaria que facin natació aquest curs, però sabeu què... que esperaré com va l'inici de curs de P3 i després ja veurem com va...

    Noies, el dia 15 de setembre això serà un fòrum molt interessant amb tots els principis de curs! Hauríem de fer un macro post conjunt, jajajajajaa

    ResponElimina
  5. how, how! Acabo de descobrir-te! Quina ilu trobnar-te per aquest món virtual bloggero! :)
    Responent a la teva pregunta: jo les apuntaria a les classes de música i dansa, que tenen molt bona pinta! Per elles no crec que sigui una "extraescolar" pq s'ho passaran pipa! I a piscina les pots portar i el trimestre que vé decideixes si segueixen o no. Una mica en la linia al que tu dius i han comentat per aquí.
    Moooolts petons!

    ResponElimina
  6. Si noies, la musica i dansa per elles és ideal i quan els hi dic es posen la mar de contentes i volen començar ja. La natació és el que em té mes en dubte: si fos un sol dia perfecte, però dos... a veure com va i si no aire, que vol dir vent!

    Ester al final podrem fer una companyia de dansa!

    Euphorbia a veure que tal l'heureu amb l'aigua! l'Erinn és com un peixet i ara li dóna per bussejar a la piscina petita.

    Esther no, evidentment, si no els agrada fora!

    Nuria tu t'has plantejat que faci una activitat una de les nenes i l'altra no? jo a vegades penso que les poso a les dues en un pack i suposo que més endavant cadascuna ja triarà...

    Mireia!!!!!!!!!!!!!!!!!!! però que hi fas tu per aquí?????? ostres, quina il·lusió!!!!!!! que tal el nen? i tu? ja vaig veure que avui comences! ànims mossa!!! Un petonàs!

    Gràcies noies! ja us aniré explicant! I com diu la Núria anem-nos preparant pel fòrum que ens espera amb el començament de curs!

    ResponElimina
  7. Bé, jo encara no tinc cap experiència i la majoria de compis ja t'han dit més o menys el mateix que t'anava a dir jo.
    Penso que la dansa pinta molt bé. I de la natació, jo la vaig portar a l'estiu i s'ho passava pipa. Si no m'hagués de desplaçar a un altre poble l'hagués apuntat també a l'hivern.
    Ja ho aniràs veient!
    Petons

    ResponElimina
  8. Estimada amiga (estil Helena francis)

    Penso que està genial això del les classes de música/dansa i la piscina també està molt bé, llàstima que estiguis obligada a anar-hi dos dies a la setmana. Una opció és anar a piscina pagant només una quota i un dia hi portes a la Erin i l'altra a la Maria i tema solucionat jejejejeje!!!!!
    Fora conyes, pensa que potser és bona opció lo de la piscina almenys fins el març ja que al ser hivern la cosa no presta molt per anar al parc i així faràn una activitat física.

    ResponElimina
  9. Sol solet m'has fet riure amb el "estimada amiga"!!! Si ja havia pensat pagar una quota i que hi anessin un dia l'una i l'altre l'altra, però no va colar...

    Merci noies, a veure com va!

    ResponElimina
  10. Totes pensem igual guapi, que ho provis i a veure com responen les petites. Petons

    ResponElimina
  11. jo penso com tu (passeja pel meu blog) les extraescolars poquetes... però la meva fa musica des de el 5 anys i va començar pìscina als 3. Penso que fer esport i alguna activitat ludica està be. Potser podies mirar que anessin a nedar només un dia (els dissabtes al mati no tenen) jo ho feia així i només eren dues tardes. De totes maneres, tu ho veuràs. Ets la seva mare. Segur que si t'equivoques ho arregles. Anims!

    ResponElimina
  12. hola! soc la mare de l'Albert i la Marina, tb bessons i tb comencen aquest any P3. I quasi crido quan he llegit el teu post pq estic exactament igual: Pensava el mateix de les extraescolars fins que han començat les tentacions. Primer he cedit fent la preinscripció a un curs de sensibilitzacó musical (més o menys el mateix pal), i després he començat a dubtar amb el tema natació, ja que han fet un aquest estiu i els ha anat molt bé.
    Al final, el boom del 2008 ha decidit per mi: ja hi ha llista d'espera al club de natació més proper a casa. Però he trobat un altre que fan classes dissabte matí i aquesta alternativa m'agrada molt i ens deixa més lliures entre setmana...
    I prometo no mirar-me l'extraescolar d'anglès !!!!!

    ResponElimina
  13. Gràcies noies! doncs segueixo igual... bé, aquesta tarda tinc la reunió a l'escola de música, a veure què ens expliquen i ahir una mare de bessones em va dir que ella les duia a natació només un dia, encara que el curset fos de dos. Parlaré amb els monitors de natació a veure què els sembla, però com a mínim ja sé que hi ha un precedent...

    De natació els dissabtes n'havien fet de petitones (des dels 9 mesos), però només hi ha cursets per nadons :(

    Veig però que estem totes igual, així que mal de muchos... Lalib benvinguda!!!

    ResponElimina
  14. Decidió presa: dimarts úsica i dansa i dijous piscina. Es perdran un dia de piscina a la setmana, però crec que segueixen tenint les mateixes possibilitats d'arribar a ser una Gemma Mengual (és a dir, gairebé cap), i jo estic més tranquila!

    ResponElimina