divendres, 24 de juny del 2011

Reunió de l'AMPA



Doncs si. Ja he anat a una reunió de l'AMPA de l'escola dels grans. Resulta que amb la supressió (o no) de la 6ª hora hi ha d'haver reorganització d'horaris, i aprofitant-ho l'escola vol demanar que es faci jornada intensiva de 9 a 14h. La junta i estava a favor però havien de comunicar la proposta als pares de l'associació i aquests decidir si es triava o no. Els pares dels P3sos de l'any vinent no som de l'AMPA però ens van convidar a assistir a la reunió ja que som part implicada en el tema. Bé de fet, potser la part més implicada, en el sentit que els nostres seran els nens més petits i, per tant, d'entrada els que més podrien acusar el cansament. Anem a pams:

1. La jornada intensiva: jo soc gran fan de la jornada intensiva. Ja m'agradaria a mi fer-la. Crec que el rendiment és més alt i, en el cas de l'escola, a més permetrà començar abans les extraescolars, de manera que els nens arribaran més d'hora a casa. Reconec que hi havia dos temes que em preocupaven (i encara em preocupen): els nens més petits aguantaran 5 hores seguides? i aguantaran fins a les 14h per dinar? Vale que els caps de setmana no dinen a les 12, però tampoc s'aixequen a les 8. Els membres de la junta de l'AMPA havien consultat mestres, psicolegs, pedagogs i el pediatra del poble (m'agradaria haver vist la cara del bon home, un senyor gran la mar de paternalista) i tots hi són favorables sempre que es faci un bon esmorzar a mig matí i a l'hora de dinar els petits dinin per separat i en un ambient tranquil.

2. La junta: els membres de la junta de l'AMPA em van semblar encertats en la defensa de la idea, però van cagar-la a l'hora de proposar-la. Van passar una circular en la que més que explicar les diferències entre una i altra jornades, semblava que intentessin vendre la moto de la jornada intensiva. A més no van saber explicar que tot venia arrel de la supressió de la 6ª hora, de manera que es donava a entendre que eren ells els que ho havien decidit. Això va fer que molta gent d'entrada es posicionés en contra, com si veiessin una mena de conspiració judeomasònica contra els seus fills.

3. Els pares: aquí va ser on vaig flipar! i molt!!! primer per l'actitud que tenien d'hostilitat. Vale que era tard i la gent estava cansada, que s'acostava l'estiu i necessitem tots unes vacances (a poder ser sense nens!), però era bestial l'actitud d'algunes mares (perque enganyar-nos, el 96% eren mares...). Però jo ja creia que estava en mig d'una peli de l'Almodovar (primera època... fins a Mujeres al borde de una ataque de nervios) quan sentia els arguments: és que si jo no aguanto una jornada de 5 hores com ho farà el meu fill!... és que si fa extraescolars l'haure de tornar a portar més tard i hauré de fer dos viatges (cony i si fan jornada partida, no?)... si sempre s'ha fet igual és per algo, no?... aquí només hi surten guanyant els mestres, que plegaran a les 14h! (ah si, listilla?????? els mestres també tenen unes hores de permanència!)

4. La decisió: l'AMPA va votar a favor de la proposta (41 vots a 39...) i el consell escolar la va aprovar. Avui hem sortit a la ràdio com una de les escoles que l'han sol·licitat. No se com quedarà ara el tema si al final no es suprimeix la 6ª hora. I si es suprimís també depen de que Ensenyament ho accepti. Però sembla que per les característiques de l'escola tenim números de que ens triin entre les escoles on es provaria. A veure si és així o no. I si ho és, ja us explicaré l'experiència.

I vosaltres què en penseu de la jornada intensiva?


P.D. he estat ausent uns dies... aquest final de curs m'està matant i encara em queda més d'un mes. A més a la feina tot són baralles per la docència de l'any vinent i la d'un master que estem preparant pel 2012-13. Estic molt cansada!!!

11 comentaris:

  1. L'últim que se sap de la sisena (i això pot canviar perquè anem com anem) és que es proposarà fer-la com a repàs en horari extraescolar i la faran aquells mestres que vulguin cobrar una miqueta més com a hora extra. Ja ni poso la meva opinió perquè em sembla tan patètic que "¿para qué?".

    Lo de la jornada intensiva jo trobo que seria un encert i milloraria el rendiment escolar. Els nens estan molt més "frescos" pel mati i per tant assoleixen millors els aprenentatges que no pas a la tarda.

    Jo he estat a dues escoles on es proposava la intensiva i allà el plantejament era fer les matèries més fortes com les mates o la llengua a primera hora (això ja s'intenta fer) i a última hora les que requereixen de menys "esforç" com la plàstica, la música... (no és que no siguin importants, eh? però és diferent fer un mural o pintar que fer les taules de multiplicar!).

    El tema d'aguantar sense dinar crec que és força clar que és més tema de preocupació de les mares (aquí em sento identificada) perquè si els nens porten un bon esmorzar poden aguantar fins les 14h perfectament.

    Els més petits tenen pati dues vegades al dia així que es respectaria aquest espai d'esbarjo i es faria durant la jornada intensiva. Vaja que els més peques descansarien prou.

    L'únic problema que veig jo és la compatibilitat de l'horari dels pares amb els dels fills perquè no tothom es pot permetre unes extraescolars fins les 17h o una permanència fins aquesta hora. Aquí però és on crec que hauria d'entrar el Departament i posar mà per a subvencionar però clar, ni de broma!

    Això que ens ho hem tret els mestres de la màniga doncs clar que sí, com tot! Som molt dolents. De nosaltres depèn l'educació dels nens del país però som com una mena de monstres que només fem que fer la guitza als pares (i això que molts de nosaltres també som pares) però vaja, és igual. La gent mai entendrà que l'horari dels nens no és el nostre.

    I ja acabo que semblo un capellà fent missa jajaja!

    Només dir que a mi el que em sembla és que hauria d'haver un canvi en els horaris de tothom. Aquí a Espanya treballem fins molt tard, els caps de setmana i si es pot també els festius! Això on s'ha vist? Així la conciliació laboral familiar serà sempre una utopia.

    Apa, ja he fet partit.

    (Perdó pel rotllo!)

    ResponElimina
  2. Res de rotllo!!!!! ho has explicat molt millor que no pas jo! el que has dit és el que ens van explicar a nosaltres: darrera hora amb activitats que no necessitin tanta concentració, dues pauses, etc...

    Com dius el problema és com sempre la conciliació. En el nostre cas les 2h i mitja de menjador i monitoratge es mantenen pels nens que es queden a dinar, de manera que sortiran a les 16.30 (com farien si fessin jornada partida). Però bé, sempre hi haurà qui no s'ho podrà muntar igualment.

    Jo ho veig com un primer pas cap a aquest canvi en els horaris laborals. Potser serà un petit pas cap a la possibilitat de jornada intensiva per tothom, per poder ajustar horaris. No se, potser soc massa idealista.

    ResponElimina
  3. Sí, ho vaig sentir a la ràdio, que una escola de El Papiol ho havia proposat (no sé si és la teva).

    A mi no em sembla malament, el problema que hi veig com diu l'Esther és el tema de la conciliació de l'horari dels pares amb els dels fills. I crec que aquest és el principal motiu pel qual aquest horari no agradarà a molts pares.

    I també penso que seria ideal que la jornada intensiva o els horaris més raonables s'extenguessin a les feines en general. Un horari més europeu, vaja, sense pauses tant llargues al migdia i que tothom fos a a casa més d'hora!

    ResponElimina
  4. Bueno, bueno, encara no he llegit el post però la foto ja promet

    ResponElimina
  5. A mi els temes del cole encara em queden una mica lluny i no m'he informat gaire la veritat, però el que sí que se és que els nens anglesos van a classe de 9 a 3, tinguin l'edat que tinguin i durant tot l'any. Els pares que pleguen d'hora ho fan a les 5, però la realitat és que la gent arriba al seu barri sobre les 7. Així que com veieu tampoc hi ha gaire conciliació.
    Com podeu imaginar, les cangurs per anar a recollir els nens i cuidar-los unes horetes a la tarda van molt sol·licitades, perquè aquí la gent no té família que visqui a prop.
    Això de les reunions amb pares enfadats té un punt divertit i tot.
    Molt ben explicat noies! Jo com sempre, us agraeixo els vostres debats, perquè aixi estic "al loro" de tot el que passa per Catalunya

    ResponElimina
  6. je je je és que quan parles de l'AMPA la imatge que ve al cap és tal que así!

    Si, si, el pricipal problema ve amb la conciliació, a veure si amb passets així ho acabem aconseguint.

    Onavis si, l'escola és la nostra, a Papiol només n'hi ha una.

    Mama moderna si, aqui les cangurs també van buscades, també... i si no tirem d'extraescolars, que en el nostre cas, com que l'escola està al costat de l'escola de musica i molt a la vora del poliesportiu i la piscina, hi ha monitors que s'encarreguen de portar-los directament des de l'escola.

    No, si l'AMPA (és qui organitza les extraescolars) es veu que funciona molt bé... no fa honor a la foto, vamos!

    ResponElimina
  7. Ah doncs a l'escola ho tenen tot ben quadrat, eh¿? Jo de veritat penso que és un encert però clar, para gustos los colores.

    Ja explicaràs què tal va...

    ResponElimina
  8. A mi em semblaria perfecte que féssin jornada intensiva, molt millor que el que han proposat en algunes escoles d'aquí: de 9 a 12:30 i de 15:00 a 16:30, que jo (i molta gent) pensem "què faran els nens una hora i mitja per la tarda???"

    De totes maneres, i com ja he dit altres vegades, als meus no els afecta el canvi, doncs els porto a la concertada.

    Un bon "fregao",... sobretot per la conegudíssima conciliació laboral (utópica, tal i com diu l'Esther)

    ResponElimina
  9. Un secret, vaig arribar a ser vicepresidenta d'AMPAAAAAA!!!! Ah, tothom té un cadàver a l'armari. Ha, ha, ha!

    El problema és la conciliació. I el paganini que implica l'espai entre la finalització de les classes i els horaris laborals.

    En el meu cas no parlo gaire, que el meu home i jo som autònoms i ens ho podríem organitzar. De fet potser s'hauria de començar per avançar una horeta i que sortissin a les quatre, que de fet seran el que faran les gatxans si les deixeu a dinar i tota la pesca.

    ResponElimina
  10. Anna tu a l'AMPA?????????? i ja et van deixar????? ;P

    ResponElimina
  11. Doncs aquest tema de la intensiva el vam estar parlant dilluns...
    Al sud tot és intensiva! Jo no ho veia clar, i crec que això depèn dels horaris familiars, també.
    Jo estic d'acord que amb la partida has d'anar a buscar el nen i tornar-lo a portar, o deixar-lo al menjador... i de l'altre manera, el vas a buscar i punt... però és clar, no tothom els pot anar a buscar al migdia!
    Al sud la cosa també està feta perquè els mesos de calor no poden aguantar una tarda a l'escola, surten bullint!
    I bé... com a conciliació familiar millor, sempre i quan els pares s'hi puguin adaptar...
    No ho sé...

    ResponElimina