divendres, 3 de febrer del 2012

Llegeix que llegeix



Un cop vaig llegir no sé on que algú havia dit en alguna altra banda que no podem fer que als nostres fills els agradi llegir, que han de ser ells qui triin, qui vegin si un llibre els transporta, els fa somniar, els diverteix. No, no podem. Però si podem fer trampes perque acabin caient en el forat. I jo en soc molt de tramposa!

La supertrampa és anar triant contes ben xulos, que tinguin molt bones històries o amb il·lustracions que puguin atraure-les. Així que entre el tió, els reis i l'aniversari la biblioteca ha augmentat considerablement. Les darreres adquisicions són "De que fa gust la lluna", "El grúfal", "Perdut i trobat", "Amunt i avall", "La sopa de carbassa", "Els mesos de l'any" i "El conillet blanc". Històries xulíssimes que tenen a les gatxans enganxades i que em donen la sensació de que la trampa està funcionant.

"De que fa gust la lluna" és un conte preciós de l'editorial kalandraka (s'està convertint en la meva editorial preferida) que, gràcies al boca-orella i als regals, s'està convertint en un best-seller a les classes de P3 del meu poble. De fet la setmana passada a l'escola van dedicar la setmana a tractar el còmic i els cursos d'infantil van treballar aquest conte.

"El grúfal" m'ha donat una alegria aquest matí. Ahir a la nit va ser el conte triat per explicar-lo abans d'anar a dormir. Aquest matí l'han volgut portar a escola. I quan el meu pare l'ha vist i li ha preguntat a l'Erinn què era un grúfal ella ha respost "Un grúfal és un grúfal i tothom sap com és". M'ha emocionat. Si voleu saber per què mireu aquí.

I vosaltres? quines són les darreres trampes que els hi heu posat als vostres fills?

P.D. Que consti que en aquesta conspiració no estem sols. Amics i família ens hi estan ajudant. Sobretot mon germà i la meva cunyada, la Laura, que a més de ser mestra d'educació infantil és una tieta genial!

13 comentaris:

  1. Els hi va agradar "La sopa de carbassa"?

    Jo penso que els pares no podem obligar els nens però sí que tenim molt a veure a l'hora que els agradi agafar un llibre o no.

    La nostra última adquisició ha estat un llibre que ajuda a que els petits coneguin el cos. A l'escola ens van demanar ajuda i buscant, buscant vam trobar un que em va semblar prou adient per la seva edat. Ara està a l'escola així que no recordo ben bé el nom però ja us el posaré perquè si voleu tocar el tema penso que està molt bé :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, si, ja ens el diràs. I si, la sopa de carbassa els va agradar molt (a més com en mengen molta s'hi senten identificades ;)). Que sepas que un d'aquests li caurà a l'Andreu...

      Elimina
  2. Jo també sóc mama tramposa! Amb un bebè encara és massa d'hora per saber si li donarà el vici o no, però de moment al baby li agrada molt seure a la meva falda i que mirem contes junts. És un bon començament oi?

    ResponElimina
    Respostes
    1. i tant! les meves encara s'estimen més que mirem els contes a la falda que no pas assegudes al sofà còmodament les tres... 31 kilos a sobre...

      Elimina
  3. M'apunto les idees! Nosaltres sense preparar-ho gaire hem començat a explicar un conte per anar a dormir que ens van regalar per Nadal i que, com té una història molt sencilla, la nena la pot seguir perfectament...és diu La Poma i el recomano molt per aquells que teniu nens encara petits...aquí el deixo...

    http://www.boolino.com/2011/12/libro-la-manzana-llibre-la-poma.html

    ResponElimina
  4. Jo també crec que des de casa es pot fer molt per iniciar els nens en la lectura.
    M'apunto els que dius!

    Nosaltres estem amb el Teo i la Maisy Mouse.

    ResponElimina
  5. Per cert, crec que la millor manera que els fills llegeixin és que vegin als seus pares que també ho fan...així que nosaltres, grans mames lectores, no crec que tinguem problema...jeje

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs parlant del tema... l'altre dia quan intentava llegir Orgull i prejudici amb la nena voltant per allí, vaig acabar llegint-li en veu alta per a veure si es distreia!
      I després ella m'agafava el llibre i feia veure que llegia en veu alta també!

      Elimina
    2. ja ja ja Anna, si tenen un bon exemple ;)

      Onavis que maca!!!!!! les meves s'expliquen els contes l'una a l'altra fent veure que llegeixen.

      Elimina
    3. Si us expliques com vaig llegir Orgull i Prejudici...potser faré una entrada a les mameslectores...jeje...

      Elimina
  6. Ei, m'hauras de fer una llista de contes xulos!
    El meu té una obsessió per un llibre que és la cançó del ballmanetes ilustrada! El vam agafar al bibliobus i li encantava, però el vaig haver de tornar. I l'altre dia, passejant per l'Abacus el va veure i es va tornar boig, el drama que em va fer quan li vaig haver d'agafar per donar-li a la caixera! Va tenir-lo a les mans TOT el dia! I sempre és la primera elecció quan li diem que trii un conte!

    ResponElimina