diumenge, 7 de setembre del 2008

El caballero oscuro



Avui, seguint la nostra tònica de mals pares hem deixat les nenes amb els avis i hem anat al cinema. Hem triat "El caballero oscuro", la darrera peli de Batman, en part animats pels comentaris favorables de'n Forovid y la Natàlia.

Així d'entrada la peli tenia força punts en contra: hi surten en Michael Caine, en Gary Oldman, l'Eric Roberts y en Christian Bale, quatre actors que no m'entussiasmen massa. Bé en el cas del Michael Caine li tinc un odi visceral que fa que no suporti cap pel·lícula on surti, no les puc veure, em resulta repulsiu. Igual em passa amb l'Eric Roberts. Amb el Gary Oldman no es tan exagerat, però Déu n'hi do i en Christian Bale és que el vaig veure a "America Psycho" i des de llavors sempre el veig com un pijo odiós (cosa que es pot interpretar com que és un gran actor), tot i que per mi és el millor Batman.

Les primeres dues hores de peli no m'han entusiasmat: massa persecucions i tirotejos pel meu gust (no sé què em passa però amb escenes així m'atabalo i no m'agraden). No parava de pensar que m'agradava més l'anterior, "Batman begins", que aquesta era massa "moderna" i l'anterior es veia com més "tradicional", no sé molt bé com explicar-ho. Però el final és una passada!!! M'ha encantat! Només per aquesta darrera mitja hora ha valgut la pena.

Altres coses que m'han agradat, doncs la Maggie Gyllenhaal, que té aquest aire d'estrella de Hollywood dels 50 que m'encanta (i surt amb un vestuari preciós!), el Morgan Freeman, que és un actor que m'agrada molt (curiós aquest cognom per un negre, d'on deu venir? en Víctor sempre m'ho comenta) i l'aire de patetisme del Joker, interpretat per Heath Ledger, tot i que m'esperava més pels comentaris de'n Forovid (no deixava de pensar en el Jack Nicholson). M'agrada també el personatge de Batman, des de la primera pel·lícula, aquest aire fosc que tan en Tim Burton com en Christopher Nolan li han donat i que en Joel Schumacher no va saber trobar.



Així doncs totalment recomenable. Apart m'ha agradat molt sortir els dos solets. Crec que ens va bé, encara que només sigui un cop al mes (al preu que està el cinema tampoc podem anar-hi cada dia). Potser per això, perque hi anem molt de tant en tant que ho disfruto tant. La propera peli la trio jo. Si encara està en cartellera m'agradaria anar a veure "Una palabra tuya". L'heu vist?

5 comentaris:

  1. Aix nena que be al cinema... aviam si aquesta setmana que el Sergi te vacances anem nosaltres també!!! jo vull veure o viaje al fondo de la tierra o la isla de nim. ja explicaré!

    ResponElimina
  2. Buf! Cinema¿? q és el cinema¿? jo fa segles q no hi vaig! En Jordi volia anar a veure Batman tb però no vull deixar el nen amb la sogra...bé, ja saps la història...

    M'ha fet gracia el que et passa amb el que surt a American Psycho pq ahir mateix per la tarda la vam veure (bé, la va veure el Jordi mentre jo planxava i jo de refilon) i és cert que se li agafa rabia, eh¿?

    ResponElimina
  3. He dit mentre jo planxava¿? q mentidera...planxava ell :-P

    ResponElimina
  4. Pues yo no la he visto, pero me han comentado que está muy bien

    La que si que he visto, y os recomiendo es "Los giraloses ciegos"

    No he leido el libro, supongo que el libro como siempre será mejor que la peli, pero de todos modos me gustó mucho ( sobre todo Javier Cámara)

    ResponElimina
  5. JA PARLAREM EL FINDE, JA....
    QUE EL JOKER NO?......
    MADRE DEL AMOR HERMOSO!!!!....
    QUE EL JOKER NO?????.........

    ResponElimina