dissabte, 27 de setembre del 2008

Paul Newman

Ha mort en Paul Newman. És l'actor preferit de la meva mare i, suposo que per transmissió generacional, un dels meus. No només per guapo, que ho era a rabiar, sino també m'agradava com a actor i, pel poc que en sabia, com a persona. Dec haver vist la majoria de les seves pel·lícules més de dues i de tres vegades i m'encanten. Però n'hi ha dues que tenen un significat especial per nosaltres i són Dulce pájaro de juventud i El largo y cálido verano.

La primera es la pel·lícula preferida de la meva mare, un dramón como la copa de un pino de Tenesse Williams. L'hem vista ma mare i jo juntes un munt de cops i los que te rondaré morena!

La segona va ser una de les primeres pelis que vaig veure seves i em va impactar! ell está impressionant!!! i a sobre va ser la segona pel·lícula on va treballar amb la seva dona, Joanne Woodward i en acabar-la es van casar. I és que sempre m'ha agradat aquesta parella, ell, el noi guapo es fixa en ella, no tan guapa però amb una personalitat que tumba de espaldas.


No sé, tinc la sensació que em deixo un munt de coses a comentar d'ell i és que ha suposat molt a la meva vida. Sé que pot sonar ridícul, però és així, les seves pelis formen part de la meva infantesa, igual que les cançons del Julio Iglesias o els anuncis de la Flor de la Isabela a la radio.

Pst, pst, si no l'heu vist, no us perdeu El efecto de los rayos gamma sobre las margaritas.


6 comentaris:

  1. Que trabajadora estas hoy y eso que ayer te fuiste de parranda.

    El video de las niñas es chulisimo la verdad. Y el Paul a mi también me ha gustado siempre, sobre todo como persona en las entrevistas en las qu ele he visto y por la historia de amor tan solida en un mundo como el de hollywood tan voluble.

    Por cierto eres la segunda persona que me habla sobre la película de las mariposas.

    Un beso guapa y cuidado con los botes.

    ResponElimina
  2. Vaja, la veritat és que no he vist massa pel·lícules seves però em fa llàstima pq amb ell mor tot un mite.

    PD: Lo del Julio Iglesias no t'ho comentaré :-P

    ResponElimina
  3. Per a mi la mort de Paul Newman m'ha suposat la mort d'un mite. Des de ben joveneta que vaig començar a veure totes les seves pel.lícules, em sembla bon actor i bé que diré dels seus ulls...... em tornen boja!

    La veritat es que quant ho vaig sentir em vaig quedar tristona, és d'aquestes persones que penses que sempre estaran, però clar això no és posible.

    ResponElimina
  4. Vaig sentir una cosa que em va agradar sobre ell. Deien que es d'aquelles persones que sempre hi seràn, que sempre tindràn 20 anys o 40 anys o 70 anys, que tindrà els anys que té a les seves pelis.

    Lo del Julio Iglesias... em sé un munt de cançons seves i si vols un dia us faig un recital... ;-P

    Mipe que mariposas? y que botes?

    ResponElimina
  5. No se qui ho va dir però té raó.

    Lo del Julio Iglesies pensava jo que quedaven poques persones que els agradés, però veig que no. Nena ja tens tema de conversa amb el meu marit, és un fanàtic de Julio Iglesies, perquè ho és? doncs encara no ho sé però li agrada. Això si ho té prohibit davant meu! jejeje

    ResponElimina
  6. una pena!!! me encanta este actor y todo el mundo habla de lo buena persona que ha sido siempre.... claro que después de muerto, parece que somos todos angelitos!! una penita!!

    ResponElimina