divendres, 22 de juliol del 2011

Meme de llibres



L'Onavis ha fet un meme de llibres arran d'un post anterior. És una veritable temptació! Perdoneu si m'enrotllo molt, però m'encanta parlar de llibres tant com llegir-ne. A l'ataque!

1. Quin llibre no t'has pogut acabar?

"El deu de les coses petites". No només no me'l vaig poder acabar sino que no vaig passar de la tercera pàgina. Em va enemistar durant una bona temporada amb les traduccions al català... i em va fer molta ràbia.

2. Quin clàssic de la literatura no t'has llegit i no penses llegir mai?

l'"Ulisses" de Joyce... tot i que no es pot dir mai "de este agua no beberé..."

3. Quin és un dels primers llibres que recordes haver llegit?

el primer llibre del que tinc record és un que hi havia al parvulari. Teníem una col·lecció de llibres de la Galera per aprendre a llegir i recordo que el de Sant Jordi era alguna cosa aixi com el més avançat i el que tothom volia. Llegir, llegir... segurament el Zoo de'n Pitus... un clàssic, o "Màquines d'empaquetar fum", no se, qualsevol dels Grumets de la Galera.

4. De quin autor t'has llegit tots els llibres que ha escrit?

dels Larsson (Stieg i Asa), fàcil, 3 cada un, i evidentment de la meva estimada Jane Austen i de'n Sergi Pàmies. Tots, tots no, però la majoria, de'n Monzó, en Delibes, en Charles Baxter, la Marianne Fredriksson, la Maria Jaen i en Ferran Torrent.

5. Quin llibre vas regalar l'últim Sant Jordi i quin et van regalar o et vas comprar?

vaig regalar "El fin de una época" de'n Gabilondo i un munt de llibres per les nenes. I em vaig comprar "El camí fosc" de l'Asa Larsson.

6. Quin llibre t'agradaria rellegir?

buff... molts! i ho vaig fent. Que em vingui ara al cap "Caramelo" de la Sandra Cisneros, que en el seu moment em va encantar i l'altre dia li vaig deixar a una amiga que buscava alguna cosa per llegir aquest estiu i vaig pensar que m'agradaria rellegir-lo.

7. Cita una frase d'un llibre que recordis especialment

"La infancia desgraciada irlandesa es peor que la infancia desgraciada corriente, y la infancia desgraciada irlandesa católica es peor todavía".

8. Què utilitzes com a punt de llibre?

normalment punts de propaganda i un que tinc des de fa 1000 anys amb una flor seca i que em va regalar la meva mare.

9. On compres els llibres?

a llibreries i a l'FNAC. Si tinc temps m'encanta donar voltes i mirar sense buscar res en concret.

10. Recomana tres llibres!

només 3????????? buff.....

- "El camino" de'n Miguel Delibes. Va ser el primer llibre "adult" que vaig llegir (fins aleshores Enid Blyton era Déu) i em va entusiasmar. Recordo que ens el van fer llegir a l'escola i havíem de fer un informe que comentàvem a la tutora en veu alta. La dona flipava de lo entusiasmada que estava! no parava de dir-li que era el millor llibre que havia llegit mai!

- "Un milagro en equilibrio" de la Lucia Etxebarria. Preciós! El vaig llegir en una estada d'investigacio a un poblet d'Austria i era com tenir a algú que m'abracés. Fins llavors sempre havia pensat "que bé escriu aquesta noia i que poc m'interessa el que explica".

- "Orgull i prejudici" de la Jane Austen. No puc estar-me'n. És deliciosa. Juntament amb "Emma" les Austen que mes m'agraden. Per mi es perfecta.

A qui el passo? a tothom! qualsevol recomanació serà benvinguda! I gràcies Onavis!!!

7 comentaris:

  1. M'ha encantat llegir-ho! És com estar en una tèrtulia literaria!

    - Jo no llegiexo quasi mai traduccions al català, no em facis dir perquè.

    - L'Ulysses tampoc entra als meus plans de moment, tot i que Dublineses em va agradar. (m'acabes de fer recordar que a la persona que li vaig deixar no me'l va tornar mai!

    - No m'he llegit Delibes, ni Camilieri que deies al meu post, ni Austen, ni conec aquest de Caramelo. Ara je els conec almenys i tinc el gusanet a dins.

    ResponElimina
  2. Noia, m'han vingut unes ganes boiges de llegir Jane Austen, el proper serà d'aquesta autora! I el llegiré a la teva salut (com dirien les iaies) jejeje

    ResponElimina
  3. M'ha fet molta gràcia el quadre que has posat: el veig cada dia al rebedor de casa el meus pares (mida petita, fet a punt de creu).
    Reconec la frase del Frank McCourt! (em va agradar molt Las cenizas de Angela, però qué fort el què explica, quanta misèria!).
    I només dir-te que ara mateix m'estic llegint "La abadía de Northanger" de J. Austen i m'agrada molt!Petonets!!

    ResponElimina
  4. Jean Austen és un gran clàssic. No conec aquest de Caramelo, si és digne de ser rellegit m'hauré d'informar.
    Fas bé en no llegir l'Ulisses, t'ho diu una que ho va intentar.
    Jo de Delibes vaig llegir Las Ratas, un gran llibre també.
    Petons

    ResponElimina
  5. Onavis, jo ara estic pensant a apuntar-me a un club de lectura, però em fa una mica de por, que no sigui un públic massa elevat (per no dir pedant...). Si vols passar una estona distreta llegeix la sèrie del comisari Montalbano de'n Camileri!

    Sol solet siiii ja em diràs què t'ha semblat (ostres, sembla que hi guanyi algo amb aquesta dona!)

    Anna, Conxi, si és molt maca! Quan buscava una imatge em va enamorar! Quina casualitat Conxi!

    Conxi molt bé! si, és de "Las cenizas de Ángela". M'encanta! si, tot el que explica és molt misebrable, però en fer-ho des dels ulls de nen li dóna un punt d'humor (negre, molt negre). Un petó!

    ResponElimina
  6. M'ha encantat llegir-t'he. Es nota que et fascina la lectura i ho transmets perfectament.

    ResponElimina