dilluns, 31 d’octubre del 2011

Bona castanyada!






A mi no m'agraden els panallets. Les castanyes psè, i els boniatos m'agraden fregidets amb sal. Així que ja us podeu imaginar que no soc massa de castanyades. Però a les peques els encanta, de manera que ja fa un parell d'anys que ho cel·lebrem.

Divendres a l'escola tocava castanyada, així que el primer que em van dir quan les vaig cridar al matí va ser si ja estava tot apunt: plats, forquilles, davantals i un mocador per fer de castanyeres. Si voleu veure'n fotos, aquí teniu l'enllaç al blog de l'escola.

I avui hem fet panallets amb l'àvia. Si hi ha algun dolç que li agradi a la meva mare (que és moooolt gomanda) és el massapà, així que quan toca fer panallets s'hi esmera. Compra els ingredients a Can Gispert (si no hi heu anat mai us ho recomano moltíssim), fa la massa un dia o dos abans perque estigui ben reposada, i res de posar-hi patata! només ametlla i sucre (i un toc de llimona). I la seva gran il·lusió era que aquest any les gatxans els farien amb ella. Jo hi he anat com a equip de suport i per immortalitzar el moment.

I és que a mi m'agrada molt que facin coses amb ella i amb el meu pare. Que disfrutin els uns de les altres i a l'inrevés. Veure com s'estimen. I aquesta tarda ens ho hem passat la mar de bé les quatre. I els panellets han quedat increïbles i segur que estan boníssims. Encara que jo no els tastaré. Us en deixo algunes fotos.




9 comentaris:

  1. Segur que les nenes i l'àvia s'ho han passat pipa!! Se'ls hi veu a la cara ;)

    Bona castanyada!!

    ResponElimina
  2. Tenen molt bona pinta!!!
    Bona castanyada!

    ResponElimina
  3. Bona castanyada!
    Quin reportatge fotogràfic més maco

    ResponElimina
  4. Uhmmm! que booo! Jo també els faig sense patata, queden fantàstics! :) Bona castanyada!

    ResponElimina
  5. Què guapes les gatxans!
    A mi m'agranden els panellets, o més aviat "el panellet" perquè cada any en menjo un i potser un altre i ja en tinc prou fins l'any que bé. No sóm gaire del dolç a casa. El Jordi arrenca els pinyons i deixa la resta. Aquest any no n'he fet però no és per dir-ho que em queden força bons.
    És fantàstics que els nens puguin fer coses amb els avis.
    (Can Gispert, al veure el mapa d'on és, a tocar de Santa Maria del Mar, ja hi he caigut, una botiga molt maca, d'aquelles de tota la vida).

    ResponElimina
  6. Carai us ho heu passat genial! A la meva família és tradició per els panallets i els bunyols de quaresme en família, ens posem tots a la cuina de la meva àvia i vinga a amassar o fer boletes o el que sigui, ens ho passem genial i aquest any hem incorporat a la Marina.

    ResponElimina
  7. I qué grans q veig les gatxans!! Jo també vaig intentar que el peque fiques les mans a la massa i s'hi va negar! Petonets!

    ResponElimina
  8. però quines cuineres més requeteguapes! nosaltres també n'hem fet i s'ho passen molt be. Fins i tot els proven... com que els han fet ells! però acaben al cul de la mama i a la panxa del papa...;-)

    ResponElimina