dissabte, 14 de juliol del 2012

Despreci


Darrerament fa por sentir les notícies (dic sentir perque ja fa temps que no veiem les notícies a la tele) o llegir els diaris. La situació econòmica és cada cop més catastròfica i la sensació que tinc és que estem caient a un pou del que encara no hem vist el fons i del que no veig que ningú ens en pugui treure. I això que jo sempre he estat més aviat optimista...

Les retallades són cada cop més bèsties i sempre contra els mateixos. Si no pots permetre't una mútua sanitària o una escola concertada fes-te a la idea que la teva salut i la teva educació seran molt pitjors que la de la resta i, per tant, les teves oportunitats es veuran minvades. Si Darwin veiés això faria un nou llibre parlant de la selecció artificial i de com cada cop la seva actuació és més forta.

Però, a més, aquests darrers dies hem vist com els que han decidit aplicar aquestes retallades ho fan amb un despreci total cap als que les rebem. Funcionaris, aturats, autònoms, tots els que quedem fora de les classes altes i dirigents estem rebent pals per tot arreu i, a més, veient com se n'enfoten: aplaudiments, rialles, per no parlar de sous vitalicis, enxufisme, dietes que no calen, serveis i prestacions que estan fora de tota raó. No se si fa més mal rebre les retallades o haver d'aguantar la falta d'educació, ètica i compromís dels que retallen. Tant cinisme em desperta un total despreci. Per no dir fàstic.

4 comentaris:

  1. És indignant!! No n'hi cap que se'n salvi! I nosaltres anar tragant....

    Tens raó que d'aquí uns anys encara estarem pitjor que ara.
    No hi vull ni pensar!

    ResponElimina
  2. Al carrer tothom! Que vegin que no estem disposats a continuar passant pel "tubo".

    És indignant i el pitjor, sens dubte, el que dius tu. Tot aquest cinisme, prepotència i mala educació per part dels que es suposa haurien de vetllar pels nostres interessos.

    ResponElimina
  3. Avui m'entero que han hagut de clausurar un dia abans del previst el congrés del pp a Andalusia per les protestes. Els dia de les retallades milers de funcionaris, gairebé espontàniament va sortir al carrer. Són coses molt petites, però poc a poc. Jo tinc esperances i crec que la gent està molt emprenyada. No canviaran les coses aquest any ni potser en força temps, però ho faràn. Sempre ha estat així, les coses ens les hem de guanyar al carrer, no hi ha més sortides ni tampoc ens deixen una altra alternativa.

    ResponElimina
  4. No tenim capital, gran capital per invertir, i per això no som respectables en aquest sistema on el poder financer suplanta al politic. No manen els que votem, manen els mercats i ara per ara no compten ni confien en nosaltres...

    ResponElimina