dijous, 5 de juliol del 2012

Els regals 2a part: el making off



Ja advertia que hi havia una segona part...

En el post anterior explicava els regals que vem fer a les mestres de P3. Tot molt maco, molt emotiu... però no es oro todo lo que reluce... Comentava que jo vaig recollir els diners de les dues classes, doncs bé a P3A tot va anar rodat, però a P3B no va ser tan fàcil. I tot "gràcies" a la delegada...

Tot va començar uns dies abans, en una festa d'aniversari al parque a la que hi van anar els nens de la classe. Vem començar a parlar del regal i la delegada va comentar "Bé,a veure, són 20 nens, però 3 no conten, així que son 17". I a la pregunta de "per què no conten" va deixar anar la resposta esperada "perque són extrangers" (no marroquins, no moros... extrangers). "Home, si no els hi diem segur no participaran perque no ho sabran""Doncs els hi dius tu, jo no penso fer-ho"... sort que en aquell moment va arribar una altra mare i va dir que havia parlat amb els pares de dos dels nens marroquins i havien dit que i tant que participarien, a lo que la delegada va haver de callar.

I què és participar? per mi participar era fer un dibuix a la bata de la mestra, posar el seu nom al poema i pagar 4 euros pel regal, però aquest darrer punt era secundari. Vull dir, si un pare no pot pagar el nen es queda fora? no pot fer-li un dibuix a la mestra? no pot posar el seu nom? no pot sentir-se partícep del regal? com evitar que la persona encarregada de comprar el regal, una xenòfoba declarada, pugui posar pegues a la participació d'un nen per un tema de diners? És molt fàcil, fent trampes! I és que la que recollia els diners era molt llesta i sempre hi ha mares disposades a col·laborar quan l'ocasió s'ho mereix... o no s'ho mereix deixar tiparraques com aquesta amb un pam de nas?

P.D. Hem parlat amb l'AMPA per saber com podem vetar a aquesta delegada de cara a l'any vinent en cas que vulgui repetir.

7 comentaris:

  1. Deu n'hi do!! Així que "no compten"!!

    Sort que es va haver de tragar les seves paraules!

    ResponElimina
  2. Que bé que tinguessin ganes de participar i li poguessiu fer tragar les paraules...em fan mal d'estomac aquest tipus de comentari.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No és que en tinguessin ganes, és que estaven molt contents de poder-ho fer! En els pares marroquins de l'altra classe que són amb els que jo vaig parlar, estaven molt contents i disposats. De vegades els problemes d'integració tenen altres vessants que no contemplem com el "millor que no s'integrin" d'alguns

      Elimina
  3. Ostres quina paia! Racista i ben satisfeta de ser-ho, eh? Fa por!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molta por fa! El pitjor és que el seu fill pujarà sentint aquestes coses...

      Elimina
  4. que lleig... i encara hi ha moltes iguals. El tema de paga tu o no participes em posa negra....

    ResponElimina